محمد علی کلی (متولد 17 ژانویه 1942 – متوفی 3 ژوئن 2016) که با نام کاسیوس مارسلوس کلی جونیور متولد شد، بوکسور حرفهای سابق آمریکایی است که اغلب به عنوان یکی از بزرگترین بوکسورهای سنگین وزن در تاریخ ورزش شناخته میشود. محمد علی که شخصیتی جنجالی در دوران ابتدایی حرفه ورزشیاش داشت، اکنون به خاطر مهارتهایی که در داخل رینگ بوکس از خود به نمایش میگذاشت و ارزشهایی که خارج رینگ ترویج میداد مثل آزادی مذهبی، عدالت نژادی و غلبه اصول اخلاقی بر منفعت شخصی بسیار مورد احترام است. محمد علی از سوی مجله اسپورتز ایلوستریتد به عنوان «ورزشکار قرن» و از سوی شبکه بی بی سی به عنوان «شخصیت ورزشی قرن» معرفی شده است.
محمد علی کلی ار سن 12 سالگی شروع به تمرین کرد و در سن 22 سالگی با پیروزی در مسابقهای تماشایی برابر سانی لیستون عنوان قهرمانی رقابتهای بوکس سنگین وزن جهان در سال 1964 را برنده شد. مدت کوتاهی بعد از آن، محمد علی به سازمان امت اسلام در آمریکا پیوست و نام خود را تغییر داد. وی در سال 1975 به دین اسلام گروید.
در سال 1967، سه سال بعد از تصاحب عنوان قهرمانی سنگین وزن، محمد علی حاضر نشد برای انجام خدمت وظیفه سربازی به عضویت ارتش ایالات متحده درآید و اعلام کرد که عقاید مذهبیاش با دخالت آمریکا در جنگ ویتنام در تضاد است. بر همین اساس محمد علی به اتهام فرار از خدمت سربازی دستگیر و مجرم شناخته شد و عنوان قهرمانی بوکس از وی پس گرفته شد. او برای نزدیک به چهار سال مبارزه نکرد و دوران اوج ورزش حرفهای خود را از دست داد. اقدامات محمد علی در جهت مخالفت با سربازی به منظور رفتن به جنگ او را تبدیل به نمادی در بین نسل پادفرهنگی آن زمان کرد.
محمد علی کلی که لقب “بزرگترین” را یدک میکشید در چندین مسابقه تاریخی بوکس حضور داشت. از جمله معروفترین مسابقات او میتوان به اولین مبارزهاش با لیستون، سه مبارزه با جو فریزر، و یک مسابقه با جرج فورمن اشاره کرد.
در زمانی که بیشتر بوکسورها از مدیران خود میخواستند که از طرف آنها سخنرانی کنند، محمدعلی تحت تأثیر گورجس جرج واگنر کشتیکجکار معروف، خود در رسانهها حاضر میشد و اغلب سخنانی تحریککننده و تند به زبان میآورد. وی بیشتر کنفرانسهای خبری و مصاحبههای خود را کنترل میکرد، و آزادانه راجع به موضوعاتی نامرتبط با بوکس صحبت میکرد. محمد علی کلی نقش و وجهه عمومی ورزشکار آفریقایی آمریکایی در آمریکا را دگرگون ساخت.
کسی که به اندازه کافی شهامت نداشته باشد که ریسک کند، هیچ چیزی در زندگی بدست نخواهد آورد.
من آزاد هستم که همان چیزی باشم که می خواهم.
دوستی چیزی نیست که در مدرسه یاد بگیری. ولی اگر معنای دوستی را یاد نگرفته ای، پس معنای هیچ چیزی را واقعا یاد نگرفتی.
کسی که در 50 سالگی دنیا را همانطور می بیند که در 20 سالگی می دید، 30 سال از زندگیش را هدر داده است.
من از هر دقیقۀ تمرین متنفر بودم، ولی به خودم گفتم: “تسلیم نشو. الان رنج بکش و بقیه عمرت را مثل یک قهرمان زندگی کن.”
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/muhammad-ali