اندرو کارنگی (متولد 25 نوامبر 1835 – متوفی 11 آگوست 1919) تاجر و سرمایهدار اسکاتلندی-آمریکایی بود که نقش مهمی در گسترش وسیع صنعت استیل آمریکا در اواخر دهه نوزدهم میلادی داشت. وی خود را به عنوان رهبری نیکوکار در ایالات متحده و امپراتوری بریتانیا تثبیت کرد. کارنگی در 18 سال پایانی عمر خود، حدود 350 میلیون دلار به خیریهها، مؤسسات و دانشگاهها اهدا کرد که این رقم تقریباً معادل 90 درصد ثروت وی بود. او در مقاله خود به نام اصول ثروت (1989) از ثروتمندان دعوت کرد تا از ثروت خود برای بهبود جامعه استفاده کنند، و موجی از نیکوکاری را به وجود آورد.
کارنگی در شهر دانفرملاین اسکاتلند متولد شد و در سال 1848 به همراه خانواده بسیار فقیر خود به آمریکا مهاجرت کرد. او کار خود را به عنوان تلگرافچی شروع کرد و تا دهه 1860 در صنایع خط آهن، واگن قطار، پل و دکل حفاری نفت سرمایهگذاری کرده بود. کارنگی به عنوان فروشنده اوراق قرضه جهت جمعآوری پول برای شرکتهای آمریکایی، ثروت بیشتری جمع کرد. وی شرکت فولاد کارنگی را تأسیس کرد و آن را در سال 1901 به ملغ 480 میلیون دلار به جی. پی. مورگان فروخت که منجر به ایجاد شرکت یو.اس.استیل شد.
کارنگی سالهای باقیمانده زندگیاش را با تأکید بر روی کتابخانههای محلی، صلح جهانی، آموزش و پرورش و تحقیقات علمی صرف انجام کارهای نیکوکارانه کرد.
وظیفه خود و کمی بیشتر از آن را انجام بده، و آینده خودش حواسش به همه چیز خواهد بود.
هر چه سنم بالاتر می رود، توجه کمتری به حرف هایی که آدم ها می زنند می کنم. فقط نگاه می کنم که چه کار می کنند.
راه پولدار شدن این است که تمام تخم مرغ هایت را در یک سبد بگذاری و بعد حواست به سبد باشد.
کسانی که نتوانند به خود انگیزه دهند مجبورند به متوسط بودن قانع باشند، هر چقدر هم دیگر استعدادهای آنها چشمگیر باشد.
کسی که نتواند دلیل بیاورد نادان است. کسی که نخواهد دلیل بیاورد متعصب است. کسی که جرأت دلیل آوردن نداشته باشد، برده است.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/andrew-carnegie