میگل دِ سروانتس ساودرا (متولد 29 سپتامبر 1547 – متوفی 23 آپریل 1616) نویسندهای اسپانیایی بود که به عنوان شاید بزرگترین نویسنده اسپانیایی زبان و یکی از برجستهترین رماننویسهای جهان شناخته میشود.
کتاب مهم او به نام دُن کیشوت که اولین رمان مدرن جهان در نظر گرفته میشود، اثری کلاسیک از ادبیات غربی است و یکی از بهترین آثار داستانی به شمار میرود که تاکنون نوشته شده است. تأثیرگذاری سروانتس بر زبان اسپانیایی به قدری زیاد بوده که از این زبان اغلب به عنوان «زبان سروانتس» یاد میشود.
در سال 1569 پس از تبعیدی اجباری از کاستیل، سروانتس به رم عزیمت کرد و به عنوان دستیار کاردینال در یک کلیسا کار کرد. سپس به عنوان سرباز وارد لشکر پیاده نظام دریایی اسپانیا شد و زندگی نظامی خود را تا سال 1575، زمانی که توسط دزدان دریایی بارباری اسیر شد، ادامه داد. بعد از پنج سال اسارت، او با پرداخت پول توسط والدینش به اسیرکنندگان آزاد شد و نزد خانواده خود در مادرید بازگشت.
در سال 1585، سروانتس رمانی شبانی به نام «لا گالاتئا» (La Galatea) منتشر کرد. او به عنوان نماینده خرید برای ناوگان دریایی اسپانیش آرمادا و بعداً به عنوان مأمور جمعآوری مالیات پرداخت نشده برای دولت کار کرد. در سال 1597، وجود اختلافهایی در حسابهای مالی او برای سه سال گذشته باعث شد که به زندان سلطنتی سویا محکوم شود.
در سال 1605، سروانتس در شهر وایادولید ساکن بود که موفقیت فوری بخش اول رمان «دن کیشوت» او که در مادرید چاپ شده بود، بازگشت وی به دنیای ادبی را رقم زد. در سال 1607 او در مادرید ساکن شد و تا زمان مرگش در همان جا به زندگی و کار ادامه داد. در 9 سال آخر عمرش، سروانتس شهت خود به عنوان نویسنده را تثبیت کرد؛ او مجموعه «رمانهای سرمشق» شامل دوازده رمان کوتاه را در سال 1613، «سفر به پارناسوس» را در سال 1614، و « هشت کمدی و هشت میانپرده» و بخش دوم «دن کیشوت» را در سال 1615 منتشر کرد. آخرین کتاب سروانتس به نام «کارهای پرسیلس و سیگیسموندا» بعد از مرگش در سال 1617 چاپ شد.
رمان دن کیشوت تأثیر بسیاری بر جامعه ادبی جهان داشته است به طوری که میتوان اشاره مستقیم به آن را در رمان سه تفنگدار اثر الکساندر دوما (1844)، رمان ماجراهای هاکلبری فین اثر مارک تواین (1884)، و نمایشنامه سیرانو دو برژراک اثر ادمون روستان مشاهده کرد.
وقتی در رُم به هنر می پردازی، همانطور انجامش بده که آن ها در رُم انجام می دهند.
ضرب المثل ها، جملاتی کوتاه هستند که از تجارب طولانی حاصل شده اند.
تواضع، خصلتی است که در میان شاعران یافت نمی شود؛ چرا که هر یک از آن ها خود را بزرگترین در جهان می پندارد.
شناخت خودت، تو را از غرور در امان نگه می دارد.
تقوا، حقیقی ترین شرافت است.
خداوند ظالمان را تحمل می کند، ولی نه برای همیشه.
آماده بودن، نیمی از پیروزی است.
هیچ وقت درخواست چیزی را نکن که خودت قدرت بدست آوردنش را داری.
تا موقع مرگ، همه اش زندگی است.
کسی که ثروتش را از دست می دهد، چیز زیادی را از دست می دهد؛ کسی که دوستش را از دست می دهد، چیز بیشتری را از دست می دهد؛ ولی کسی که شهامت خود را از دست می دهد، همه چیز را از دست می دهد.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/miguel-de-cervantes