آنلیس ماری فرانک (متولد 12 ژوئن 1929 – متوفی فوریه 1945) خاطرهنویس و نویسنده متولد آلمان بود. وی یکی از معروفترین قربانیان یهودی هولوکاست است. خاطرات شخصی او با عنوان «خاطرات دختری جوان» که زندگی آنه در دوران اختفا در زمان اشغال هلند توسط آلمان در جنگ جهانی دوم را مستند میکند، یکی از شناختهشدهترین کتابهایی است که اساس نمایشنامهها و فیلمهای بسیاری قرار گرفته است.
آنه فرانک که در شهر فرانکفورت آلمان متولد شد، بیشتر عمر خود را نزدیک آمستردام هلند سپری کرد. آنه حق شهروندی آلمانی خود را در سال 1941 از دست داد و بدون ملیت شد. زمانی که رژیم نازی کنترل قدرت را در آلمان به دست گرفت، خانواده فرانک در اوایل دهه 1930 از آلمان به آمستردام مهاجرت کردند. تا می 1940، آنها به علت اشغال هلند از سوی آلمان در آمستردام گیر افتاده بودند. وقتی که آزار و شکنجه جمعیت یهودی در جولای 1942 افزایش یافت، خانواده فرانک در برخی اتاقهای مخفی پشت قفسه کتابی در ساختمانی که پدر آنه کار میکرد خود را پنهان کردند. در آگوست 1944، مکان این گروه لو رفت و آنها به اردوگاههای کار اجباری فرستاده شدند. آنه و خواهرش مارگوت سرانجام به کمپ برگن – بلزن فرستاده شدند و تنها چند ماه پیش از آزادی کمپ در ماه اپریل، در فوریه یا مارچ 1945 احتمالاً به علت ابتلا به بیماری تیفوس درگذشتند. اوتو فرانک پدر و تنها بازمانده خانواده فرانک، بعد از جنگ به آمستردام برگشت تا خاطرات آنه که توسط یکی از کمککنندگان به نام میپ گیس محافظت شده بود را را پیدا کند، و تلاشهای او منجر به چاپ این خاطرات در سال 1947 شد. این کتاب برای اولین بار در سال 1952 از نسخه هلندی با عنوان خاطرات دختری جوان به انگلیسی ترجمه و منتشر شد، و از آن زمان تاکنون به بیش از 60 زبان ترجمه شده است. این دفترچه خاطرات که در سالروز تولد 13 سالگی آنه به او هدیه داده شده بود، بازگو کننده وقایع زندگی او از 12 ژوئن 1942 تا 1 آگوست 1944 است.
بعد از به شهرت رسیدن خاطرات آنه در اواخر دهه 1950، اتهامات متعددی مبنی بر جعلی بودن این خاطرات و اینکه مطالب آن را کسی غیر از آنه نوشته مطرح شد.
شکل گیری نهایی شخصیت هر فرد در دستان خود اوست.
مرده ها بیشتر از زنده ها گل دریافت می کنند چون که افسوس قوی تر از قدرشناسی است.
هیچ کس تا حالا با اهدا کردن فقیر نشده است.
هر کس که شاد باشد دیگران را هم شاد خواهد کرد.
همه ما با هدف شاد بودن زندگی می کنیم؛ زندگی ما متفاوت و در عین حال یکسان است.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/anne-frank