مایکل فارادی (متولد 22 سپتامبر 1791 – متوفی 25 آگوست 1867) دانشمندی انگلیسی بود که در مطالعات الکترومغناطیس و الکتروشیمی نقش زیادی داشت. اکتشافات اصلی او شامل اصول زیربنایی القای الکترومغناطیسی، دیامغناطیس و الکترولیز میشود.
با این که فارادی تحصیلات رسمی بسیار کمی داشت، ولی او یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان در تاریخ است. با تحقیقات او در مورد میدان مغناطیسی حول رسانای الکتریکی با استفاده از جریانی مستقیم بود که فارادی اساس مفهوم میدان الکترومغناطیسی در فیزیک را اثبات کرد. فارادی همچنین ثابت کرد که مغناطیس میتواند روی پرتوهای نور تأثیر بگذارد و ارتباطی نهان بین این دو پدیده وجود دارد. او به همین شکل اصول القای الکترومفناطیسی و دیامغناطیس، و قوانین الکترولیز را کشف کرد. اختراعات دستگاههای چرخشی الکترومغناطیسی فارادی مبنای تکنولوژی موتور الکتریکی را تشکیل داد، و تا حد زیادی به خاطر تلاشهای او بود که برق برای استفاده در تکنولوژی کاربردی شد.
به عنوان یک شیمیدان، فارادی بنزن را کشف کرد، در مورد هیدرات گازی کلر تحقیق کرد، شکلی اولیه از چراغ بونزن و سیستم اعداد اکسایش را اختراع کرد، و واژههایی همچون «آند»، «کاتد»، «الکترود»، و «یون» را رایج کرد.
واحد SI ظرفیت خازنی به افتخار او نامگذاری شده است: فاراد. آلبرت انیشتین تصویری از فارادی را در کنار تصاویر آیزاک نیوتن و جیمز کلرک ماکسول در اتاق مطالعه خود قرار داده بود.
هیچ چیز ترسناک تر از کسی نیست که می داند حق با اوست.
مسئلۀ مهم اینست که بدانی چطور تمام چیزها را به آرامی بپذیری.
طبیعت مهربان ترین دوست ما و بهترین منتقد علم تجربی است، اگر تنها اجازه دهیم اطلاعیه هایش بی طرفانه وارد ذهنمان شود.
اعتراف می کنم که آب برای من پدیده ای است که هر وقت به آن نگاه می کنم، مدام احساسات تازه ای از اعجاب را در من بیدار می کند.
هیچ چیز آنقدر اعجاب انگیز نیست که واقعیت داشته باشد، اگر با قوانین طبیعت سازگار باشد.
کسی که مطمئن است حق با اوست، به احتمال قریب به یقین در اشتباه است.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/michael-faraday