استیون ویلیام هاوکینگ (متولد 8 ژانویه 1942 – متوفی 14 مارچ 2018) فیزیکدان نظری، کیهان شناس، نویسنده انگلیسی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری دانشگاه کمبریج بود. تلاشهای علمی او شامل همکاری با راجر پنروز در مورد معادلات نامتعارف گرانشی در ساختار نظریه نسبیت، و پیشبینی تئوریک او مبنی بر اینکه سیاه چالهها تشعشعات ساطع میکنند، که اغلب به آن تابش هاوکینگ گفته میشود، است. هاوکینگ اولین فردی بود که نظریهای کیهان شناسی با استفاده از نظریه عمومی نسبیت و مکانیک کوانتوم ارائه کرد. وی طرفدار جدی تفسیر دنیاهای چندگانه از مکانیک کوانتوم بود.
او عضو افتخاری انجمن سلطنتی هنر لندن، عضو دائمی آکادمی علوم واتیکان، و دریافتکننده مدال آزادی، بزرگترین جایزه مدنی در ایالات متحده آمریکا، بود. هاوکینگ بین سالهای 1979 تا 2009 استاد ریاضیات لوکاسی در دانشگاه کمبریج بود و به خاطر تلاشهایش در زمینه علوم به زبان ساده و بیان نظریههای خود به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کرد.کتاب او به نام تاریخچه مختصر زمان برای مدت 237 هفته در فهرست کتابهای پر فروش هفتهنامه ساندی تایمز قرار گرفت که در نوع خود یک رکورد است.
هاوکینگ از شکل نادری از بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که با نام بیماری عصبی حرکتی لو گریگ هم شناخته میشود رنج میبرد که باعث شد وی در طول چند دهه به طور تدریجی دچار فلج حرکتی شود. او با استفاده از دستگاهی مخصوص میتوانست تکلم کند. هاوکینگ دو بار ازدواج کرد و سه فرزند داشت.
تا زمانی که زندگی هست، امید وجود دارد.
ما الان همه با اینترنت به هم متصلیم، مثل سلول های عصبی درون مغزی غول پیکر.
زندگی مصیبت بار می شد اگر بامزه نبود.
ما با طمع و حماقت خودمان، در خطر نابود کردن خود هستیم.
بزرگترین دشمن دانش جهل نیست، بلکه توهم دانش است.
من متوجه شدهام حتی افرادی که ادعا میکنند تقدیر همه چیز از پیش تعیین شده، و ما هیچ کاری برای تغییر آن نمیتوانیم انجام دهیم، قبل از عبور از خیابان اطراف را نگاه میکنند.
گذشته نیز، همچون آینده، نامحدود است و فقط به عنوان گستره ای از احتمالات وجود دارد.
هوشمندی توانایی سازگاری با تغییرات است.
هیچ چیز بهتر از مطالعه و بدست آوردن دانش بیشتر و بیشتر نیست.
زندگی هر چقدر هم بد به نظر برسد، باز هم کاری وجود دارد که می توانی انجام دهی و در آن موفق شوی.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/stephen-hawking