خالد حسینی (متولد 4 مارچ 1965) نویسنده رمان و پزشک آمریکایی متولد افغانستان است. او بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه، در کالیفرنیا به طبابت مشغول شد، حرفهای که خود از آن با عنوان «ازدواج پیش تعیین شده» یاد میکند. خالد حسینی سه رمان منتشر کرده که معروفترین آنها، اولین کتابش به اسم بادبادکباز (2003) است. حداقل بخشی از تمام داستانهای حسینی در افغانستان میگذرد و شخصیت اصلی آنها افغان است. بعد از موفقیت بادبادکباز، وی تصمیم گرفت که حرفه پزشکی را رها کند تا به طور تمام وقت به نوشتن بپردازد.
حسینی در شهر کابل در افغانستان به دنیا آمد. پدرش دیپلماتی سیاسی بود و زمانی که خالد 11 سال داشت، خانوادهاش به فرانسه مهاجرت کردند. چهار سال بعد آنها تقاضای پناهندگی در ایالات متحده کردند، و او بعداً شهروندی آمریکایی شد. حسینی در سال 2001 در 36 سالگی به افغانستان برگشت، جایی که به قول خود، “در کشور خودش احساس یک توریست را داشت”. در مصاحبههای خود در مورد این تجربه، وی گفته است که بعضی وقتها به خاطر اینکه توانسته بود پیش از اشغال افغانستان از سوی شوروی و جنگهای متعاقب این کشور را ترک کند، احساس گناه به به او دست میدهد.
هر سه رمان خالد حسینی پرفروش بودند: بادبادکباز به مدت 101 هفته در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار گرفت. هزار خورشید تابان (2007) به مدت 103 هفته در فهرست پرفروشهای مجله تایمز قرار گرفت. و کوهستان به طنین آمد (2013) به مدت 33 هفته نزدیک به صدر فهرست تایمز قرار گرفت.
در بسیاری از نقاط جهان، انگشت اتهام مردان همیشه زنی را پیدا می کند. ولی من فکر می کنم ما به زنان نیاز داریم تا مشکلاتی که مردان به وجود می آورند را حل کنند.
رنجی که زنان افغان متحمل شده اند، تنها با گروه های اندک دیگری در تاریخ اخیر جهان برابری می کند.
معمولا در فیلم های سینمایی وقتی مسلمانان نماز می خوانند، یا قبل و یا بعد از این است که جایی را منفجر کرده اند.
کودکان کتاب های رنگی نیستند. نمی توانی آن ها را با رنگ های مورد علاقه ات پر کنی.
هیچ چیز در زندگی در خلأ اتفاق نمی افتد: هر اقدامی یک سری عواقب به دنبال دارد، و بعضی وقت ها زمان زیادی طول می کشد تا عواقب اقدامات خود را کاملا متوجه شویم.
در افغانستان، شما خودتان را فقط به عنوان یک شخص نمی شناسید، بلکه خود را به عنوان پسر، برادر، پسرعمو، یا عموی کسی می شناسید. شما بخشی از چیزی بزرگتر از خودتان هستید.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/khaled-hosseini