استیون پال جابز (متولد 24 فوریه 1955 – متوفی 5 اکتبر 2011) فردی پیشگام در انقلاب کامپیوترهای شخصی در دهه 1970 بود. در زمان مرگش در سال 2011، جابز به عنوان کارآفرین، بازاریاب و مخترع شناخته میشد که از طریق شرکت اپل صنعتهای مختلف را، از کامپیوتر و گوشیهای هوشمند گرفته تا موسیقی و فیلم، متحول کرد. او در سال 1972 برای مدت کوتاهی وارد کالج رید شد ولی تصمیم به ترک تحصیل گرفت و به جای آن در سال 1974 در کشور هند به مسافرت پرداخت و به مطالعه آیین بودا پرداخت.
دبیرستانی که جابز در دوره نوجوانی در آن به تحصیل میپرداخت در شهر کوپرتینو ایالت کالیفرنیا قرار داشت که نزدیکی آن به منطقه سیلیکون ولی، بر علاقه او به صنعت نوپای کامپیوترهای شخصی در دهه 1970 تأثیرگذار بود. بعد از سپری کردن مدتی کوتاه در شرکت آتاری، در سال 1976 جابز به همراه دوست خود استیو وزنیاک شرکت اپل را در منزل پدرش تأسیس کرد تا کامپیوتر اپل 1 که به وسیله وزنیاک ساخته شده بود را به فروش برسانند. یک سال بعد، جابز و وزنیاک به خاطر ساخت کامپیوتر اپل 2 که یکی از نخستین کامپیوترهای شخصی با تولید انبوه موفق بود به شهرت رسیدند. در سال 1979 بعد از بازدید از شرکت زیراکس پارک، جابز به پتانسیل تجاری کامپیوتر زیراکس آلتو پی برد. وی که ابتدا با ساخت کامپیوتر اپل لیسا در ایجاد چنین دستگاهی ناموفق بود، به سمت تیم مکینتاش رفت. در اوایل سال 1984، جابز کامپیوتر مکینتاش (اولین کامپیوتر تولید انبوه دارای رابط گرافیکی کاربر) را عرضه کرد و آگهی معروف 1984 را نیز برای آن تولید کرد.
در اواخر سال 1985، بیل گیتس و کمپانی در حال رشد او به نام مایکروسافت سیستم عامل ویندوز 1.0 را عرضه کرد، که ویژگیهای مکینتاش را بازسازی میکرد. کامپیوتر شخصی ارزان قیمت آی بی ام (IBM) سیستم عامل خود را از MS-DOS به ویندوز تغییر داد. این حرکت موجب شد همه کامپیوترها در دنیا از رابط گرافیکی کاربر استفاده کرده و و شرکت IBM بازار کامپیوترهای شخصی را تحت سلطه درآورد. از همین رو، فروش کامپیوتر گران قیمت مکینتاش که توانایی رقابت با کامپیوترهای ارزانتر با کیفیت پایینتر IBM بر روی سیستم عامل ویندوز را نداشت افت کرد و اپل از لحاظ مالی با مشکل مواجه شد. هیئت مدیره ، استیو جابز را مقصر دانست و او در سال 1985 مجبور به خروج از اپل شد.
پس از ترک اپل، جابز به همراه برخی از همکاران سابق خود شرکت نکست را تأسیس کرد. وی همچنین بخش گرافیکی شرکت لوکاس فیلم را خریداری کرد و نام آن را به پیکسار تغییر داد. حمایتهای جابز نه تنها شرکت پیکسار را زنده نگه داشت، بلکه باعث شد در سال 1995 نخستین فیلم انیمیشن کاملاً تولید شده به وسیله کامپیوتر با نام توی استوری (داستان اسباب بازیها) ساخته شود.
جابز در سال 1997 به شرکت در حال ورشکستگی اپل بازگشت. او در نهایت مدیرعامل اپل شد و در سال 1998 این کمپانی را مجدداً به سوددهی رساند. با شعار تبلیغاتی “متفاوت فکر کنید”، جابز شروع به کار با طراح صنعتی جاناتان جانی آیو در زمینه تولید خطی از دستگاهها کرد که تأثیرات فرهنگی بسیاری داشتند: آی مک (1998)، آیتونز؛ اپل استور و آیپاد (2001)، آیتونز استور (2003)، آیفون (2007)، اپ استور (2008) و آیپد (2010).
استیو جابز در سال 2003 به سرطان لوزالمعده دچار شد و در تاریخ 5 اکتبر 2011 به دلیل ایست تنفسی مرتبط با تومور درگذشت.
بیشتر اوقات، مردم نمی دانند چه چیزی می خواهند تا وقتی که آن را بهشان نشان دهی.
اگر واقعا با دقت نگاه کنی، می بینی که بیشتر موفقیت های یک شبه زمان زیادی طول کشیدند.
اپل راجع به افرادی است که خارج از چارچوب فکر می کنند، افرادی که می خواهند از کامپیوترها استفاده کنند تا به آنها کمک کند دنیا را تغییر دهند، به آنها کمک کند چیزهایی بسازند که تفاوت ایجاد کند، نه اینکه فقط کاری را انجام دهند.
کامپیوترها، و نرم افزارهایی که توسعه داده خواهند شد، شیوه یادگیری ما را متحول خواهند کرد.
کار تو بخش زیادی از زندگیت را پر می کند، و تنها راهی که واقعا راضی باشی اینست که کاری را انجام دهی که اعتقاد داری کاری بزرگ است. و تنها راه برای انجام کار بزرگ اینست که عاشق کاری باشی که انجام می دهی.
کارهای بزرگ در تجارت توسط یک نفر انجام نمی شود، توسط گروهی از افراد انجام می شود.
ما افرادی را استخدام می کنیم که می خواهند بهترین چیزها را در دنیا بسازند.
کامپیوتر مثل دوچرخه برای ذهن است.
کارها حتما نباید دنیا را تغییر دهند تا دارای اهمیت باشند.
من می خواهم تغییری در جهان ایجاد کنم.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/steve-jobs