۴ سال پیش

بیوگرافی مالکوم ایکس + جملات زیبا از مالکوم ایکس

بیوگرافی مالکوم ایکس + جملات زیبا از مالکوم ایکس

بیوگرافی مالکوم ایکس

مالکوم ایکس (متولد 19 می 1925 – متوفی 21 فوریه 1965) که با نام اصلی مالکوم لیتل متولد شد و و با نام الحاج مالک الشباز نیز شناخته می‌شود، فعال حقوق بشر مسلمان آمریکایی بود. از نظر دوستدارانش، وی حامی شجاع حقوق سیاه‌پوست‌ها بود، مردی که بر علیه سفید‌پوست‌های آمریکا به خاطر  جنایت‌هایشان بر آمریکایی‌های سیاه‌پوست به سخت‌ترین شکل اعلام جرم کرد. منتقدان مالکوم ایکس، او را متهم به رواج نژادپرستی و خشونت می‌کردند. او به عنوان یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین شخصیت‌های آفریقایی آمریکایی در تاریخ شناخته می‌شود.

مالکوم ایکس در همان اوایل زندگی یتیم شد. پدر او زمانی که مالکوم شش ساله بود کشته شد و مادرش در سن 13 سالگی او به بیمارستان روانی منتقل شد، به همین دلیل مالکوم در یتیم‌خانه‌ها بزرگ شد. در سن 20 سالگی، او به خاطر دزدی روانه زندان شد. در زندان، مالکوم ایکس یکی از اعضای جنبش ‘امت اسلام’ شد و بعد از عفو در سال 1952، به سرعت تبدیل به یکی از رهبران تأثیرگذار این سازمان شد. او به عنوان چهره این گروه جنجال برانگیز در مجامع عمومی انجام وظیفه می‌کرد. مالکوم ایکس در زندگینامه شخصی خود با افتخار در مورد برخی از دستاوردهای اجتماعی این گروه به ویژه برنامه‌های ترک اعتیاد نوشت. همگام با آموزه‌های گروه امت اسلام، وی به ترویج برتری سیاه‌پوست‌ها و طرفداری از جداسازی آمریکایی‌های سیاه‌پوست و سفیدپوست پرداخت.

در مارچ 1964، مالکوم ایکس از سازمان امت اسلام و رهبر آن الیجا محمد مأیوس شد و از دوران حضورش در آن گره ابراز پشیمانی کرد. بعد از مدتی سفر به آفریقا و منطقه خاورمیانه و همچنین سفر حج به مکه، وی با کنار گذاشتن امت اسلام و مردود دانستن نژادپرستی، گروه ‘مسجد مسلمان’ و ‘سازمان اتحاد آفرو امریکن‌ها’ را تأسیس کرد. او به تأکید بر پان-آفریکانیسم، آزادی اراده و حق دفاع مشروط از خود توسط سیاه‌پوست‌ها ادامه داد.

در فوریه 1965، مالکوم ایکس به وسیله سه تن از اعضای گروه امت اسلام ترور شد. کتاب زندگینامه شخصی مالکوم ایکس که مدت کوتاهی بعد از مرگ وی منتشر شد، یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های غیر داستانی قرن بیستم به شمار می‌رود.

جملات زیبا از مالکوم ایکس

قبلا یک بار مجرم بودن مایه شرمساری نیست. مجرم باقی ماندن مایه شرمساری است.

اگر برای چیزی بر نخیزی، برای همه چیز زمین خواهی خورد.

تاریخ، تنفر نیست.

در محکوم کردن افراد عجله نکن فقط به این خاطر که او کاری که تو می کنی را انجام نمی دهد یا مثل تو فکر نمی کند. زمانی بود که تو هم چیزی که امروز می دانی را نمی دانستی.

معمولا وقتی مردم ناراحت هستند، اقدامی انجام نمی دهند. فقط به خاطر شرایط گریه و زاری می کنند. ولی وقتی آن ها عصبانی شوند، تغییری را رقم خواهند زد.

اگر هیچ منتقدی نداشته باشی، احتمالا به هیچ موفقیتی نخواهی رسید.

شما نمی توانید صلح را از آزادی جدا کنید، چرا که هیچ کس نمی تواند در صلح باشد مگر اینکه آزادی داشته باشد.

اگر حاضر نیستی برای آن بمیری، لغت «آزادی» را از واژگان خود کنار بگذار.

من خیلی زود در زندگیم یاد گرفتم که اگر می خواهی به چیزی برسی، بهتر است کمی سر و صدا ایجاد کنی.

آینده متعلق به کسانی است که امروز برای آن آماده شوند.

منبع نیکند

http://www.nikend.com/quote/author/malcolm-x