سر آیزاک نیوتن که در فارسی با نام اسحاق نیوتن نیز شناخته میشود (متولد 25 دسامبر 1642 – متوفی 20 مارچ 1727) فیزیکدان و ریاضیدان (که در آن زمان با عنوان “فیلسوف طبیعی” شناخته میشد) انگلیسی بود که به عنوان یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان تاریخ و شخصیتی مهم در انقلاب علمی از او یاد میشود. کتاب او با نام «اصول ریاضی فلسفه طبیعی» که اولین بار در سال 1687 چاپ شد، زیربنای مکانیک کلاسیک را مطرح کرد. نیوتن نقش تعیینکنندهای در مبحث نورشناسی (اُپتیک) داشت و پیدایش حساب دیفرانسیل و انتگرال به او و گوتفرید لایبنیتس نسبت داده میشود.
اصول نیوتن بیانکننده قوانین حرکت و قانون جهانی گرانش بود که دیدگاه غالب دانشمندان در مورد جهان فیزیکی برای سه قرن بعدی را شکل داد. نیوتن اولین تلسکوپ بازتابی کاربردی را ساخت و تئوری رنگها را توسعه داد. وی قانون تجربی سرد شدن را فرموله کرد، مطالعاتی در مورد سرعت صوت انجام داد، و مفهوم سیال نیوتنی را معرفی کرد.
نیوتن عصو کالج ترینیتی در دانشگاه کمبریج بود و دومین پروفسور کرسی ریاضیات لوکاسی در این دانشگاه بود. او یک مسیحی معتقد ولی خلاف عرف بود، و بر خلاف رسم معمول اعضای هیئت علمی کمبریج در آن دوران، حاضر نشد مقامهای مقدس کلیسای انگلیس را بپذیرد که احتمالاً به این دلیل بود که وی شخصاً با اعتقادات تثلیت مخالفت داشت. علاوه بر کارهایش بر روی علوم ریاضی، نیوتن بیشتر وقت خود را به مطالعه وقایعنگاری کتاب مقدس و کیمیاگری اختصاص داد، ولی بیشتر مطالعات او در این زمینهها تا مدتها بعد از مرگش منتشر نشدند. او در سالهای آخر عمر خود رییس انجمن سلطنتی شد. نیوتن همچنین به عنوان رییس خزانهداری انگلستان هم در دولت خدمت کرد.
من می توانم حرکت اجرام آسمانی را محاسبه کنم، ولی از محاسبه حماقت مردم عاجزم.
تدبیر یعنی مهارت مطرح کردن دیدگاهت بدون دشمن تراشی برای خود.
اگر من بیشتر از دیگران دیده ام، به خاطر این است که بر شانه های غول ها ایستاده ام.
حقیقت همواره در سادگی یافت می شود، نه در کثرت و در هم ریختگی چیزها.
در مقابل هر عملی همیشه عکس العملی برابر هست.
این نظام بسیار زیبای خورشید، سیارات و ستارگان، تنها می تواند از طریق سلطه خالقی قدرتمند ادامه یابد.
ما دیوارهای بسیار زیادی و پُل های بسیار کمی می سازیم.
از نظر خودم، من فقط کودکی هستم که در ساحل بازی می کنم در حالیکه اقیانوس های پهناور حقیقت، کشف نشده در مقابلم قرار دارند.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/isaac-newton