لویی پاستور (متولد 27 دسامبر 1822 – متوفی 28 سپتامبر 1895) شیمیدان و میکروبیولوژیست فرانسوی بود که به خاطر کشف اصول واکسیناسیون، تخمیر و پاستوریزه کردن به شهرت رسید. او برای تلاشهای موفقیتآمیزش در عوامل پیشگیری از بیماریها، و اکتشافات خود که زندگیهای بیشماری را نجات داده به یاد آورده میشود. پاستور نرخ مرگ و میر ناشی از تب زایمان را کاهش داد، و اولین واکسنها برای بیماریهای هاری و سیاه زخم را ایجاد کرد. اکتشافات پزشکی وی مستقیماً تأییدی مستقیم بر نظریه میکروبی بیماریها و کاربرد آن در پزشکی بالینی بود. در بین مردم، او بیش از همه به خاطر ابداع تکنیک تولید شیر و شراب بدون آلودگی باکتریایی، فرایندی که امروزه پاستوریزه کردن نامیده میشود، شناخته میشود. لویی پاستور در کنار فردیناند کن و رابرت کخ به عنوان یکی از سه پایهگذار اصلی باکتری شناسی تلقی میشود.
پاستور به عنوان فردی شناخته میشود که باعث رد شدن نظریه خلقالساعه شد. آزمایشهای او نشان داد که بدون آلودگی، موجودات میکروسکوپی نمیتوانند به وجود آیند. تحت حمایت آکادمی علوم فرانسه، وی اثبات کرد که در بطریهای استریلیزه و درزگیری شده هیچ میکروبی به وجود نمیآید، ولی در بطریهای استریلیزه شده ولی باز ذرات میکروسکوپی به وجود میآیند. این آزمایش برای پاستور جایزه آلومبرت آکادمی را به ارمغان آورد.
با این که پاستور اولین کسی نبود که نظریه میکروبی را مطرح کرد، وی آن را گسترش داد و آزمایشهایی انجام داد که صحت آن را اثبات کرد و موفق شد بیشتر اروپا را نسبت به درستی این نظریه متقاعد کند. امروزه او به عنوان یکی از پایهگذاران نظریه میکروبی بیماریها شناخته میشود.
پاستور همچنین اکتشافات قابل توجهی نیز در شیمی داشت، از جمله اساس مولکولی برای نامتقارنی برخی بلورها و راسمیک شدن. او در اوایل حرفه خود اقدام به بررسی اسید تارتاریک کرد که منجر به اولین راه حل چیزی که امروزه به نام ایزومرهای نوری میشناسیم شد. تلاشهای وی راه را برای شناخت فعلی ما از اصول بنیادی در ساختار اجزاء ارگانیک هموار کرد.
او تا هنگام مرگش مدیر انستیتو پاستور (تأسیس شده در سال 1887) بود، و پیکر وی در زیرزمین این مؤسسه قرار گرفته است. علیرغم اینکه پاستور آزمایشهای علمی نوآورانهای انجام داد، شهرت او با بدنامیهایی مواجه شده است. بررسیهای تاریخی از یادداشتهای وی نشان میدهد که او برای غلبه بر رقیبان خود دست به فریبکاریهایی زده بود.
آینده از افکار آماده طرفداری می کند.
اجازه نده که با شک اندیشی بی ارزش، تباه شوی.
بگذارید راز موفقیت خود را به شما بگویم. توانایی من تنها در پشتکارم بوده است.
وقتی با کودکی روبرو می شوم، مرا از دو جنبه الهام می بخشد؛ مهربانی برای چیزی که هست، و احترام برای چیزی که خواهد شد.
علم هیچ کشوری نمی شناسد، چرا که دانش به تمام بشریت تعلق دارد و مشعلی است که جهان را روشن می کند.
چیزی به اسم علوم کاربردی وجود ندارد، تنها کاربرد علوم وجود دارد.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/louis-pasteur