آنا النور روزولت (متولد 11 اکتبر 1884 – متوفی 7 نوامبر 1962) سیاستمدار و دیپلماتی آمریکایی بود. او از سال 1933 تا 1945 در چهار دوره ریاست جمهوری همسرش فرانکلین دی. روزولت، بانوی اول ایالات متحده آمریکا بود. رییس جمهور هری ترومن بعدها در قدردانی از زحمات النور روزولت در زمینه حقوق بشر، او را “بانوی اول جهان” نامید.
النور که عضوی از خانواده روزولت و لیوینگستون بود، دوران کودکی شادی را تجربه نکرد چرا که در سنی کم شاهد مرگ پدر و مادرش و یکی از برادرهایش بود. در سن 15 سالگی، او وارد آکادمی آلنوود در لندن شد، و عمیقاً تحت تأثیر مدیر مدرسه خانم ماری سووستر که فردی فمینیست بود قرار گرفت. پس از بازگشت به آمریکا، او با پسر عموی خود فرانکلین دلانو روزولت ازدواج کرد. با دخالتهای مادر مستبد فرانکلین به نام سارا، ازدواج روزولتها از همان ابتدا پیچیده بود و النور بعد از اینکه در سال 1918 پی به رابطه عاشقانه پنهانی فرانکلین با لوسی مرسر برد، سعی کرد خرسندی را از طریق زندگی عمومی خود به دست آورد. او بعد از فلج شدن نسبی فرانکلین، همسرش را متقاعد کرد در سیاست باقی بماند، و به جای وی شروع به سخنرانی و برگزاری کمپین کرد. بعد از انتخاب فرانکلین به عنوان فرماندار نیویورک، النور به طور مرتب از طرف او در مجامع عمومی ظاهر میشد. او همچنین به نقش بانوی اول در دوران حضور خود در کاخ سفید و پس از آن شکل داد.
با اینکه روزولت زنی بسیار مورد احترام بود، اما به خاطر صراحت لهجه و رکگوییهایش به ویژه در موضوع نژادپرستی، بانوی اولی جنجالی بود. او نخستین همسر رییس جمهور بود که کنفرانس خبری برگزار میکرد، یک ستون در روزنامه مینوشت، و در کنوانسیون ملی سخن میگفت. در بعضی موارد خاص، او به طور عمومی با سیاستهای شوهرش مخالفت میکرد. وی حامی نقشهای بیشتر برای زنان در محیط کار، حقوق مدنی افراد آفریقایی-آمریکایی و آسیایی-آمریکایی، و حقوق پناهندگان جنگ جهانی دوم بود.
بد از مرگ شوهرش، النور در بقیه عمرش همچنان در سیاست فعال باقی ماند. او اصرار داشت که ایالات متحده عضو سازمان ملل متحد شود و از آن حمایت کند، و خود یکی از اولین نمایندگان آمریکا در این سازمان شد. او به عنوان رییس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل فعالیت کرد، و بر پیشنویس بیانیه جهانی حقوق بشر نظارت کرد.
النور روزولت در زمان مرگش، یکی از قابل احترامترین زنان جهان شناخته میشد. در سال 1999، النور روزولت در فهرست قابل احترامترین اشخاص قرن بیستم از سوی مؤسسه نظرسنجی گالوپ، در جایگاه نهم قرار گرفت.
ما میترسیم که بیش از حد اهمیت بدهیم، میترسیم که طرف مقابل اصلاً اهمیت ندهد.
آینده متعلق به کسانی است که رویاهای خود را باور دارند.
کاری را انجام بده که در قلبت فکر میکنی درست است، چرا که در هر صورت سرزنش خواهی شد.
بهتر است که شمعی روشن کنیم تا اینکه به تاریکی لعنت بفرستیم.
با فرا رسیدن روز تازه، نیروی تازه و افکار تازه هم از راه میرسند.
باید کارهایی را انجام دهی که فکر میکنی نمیتوانی.
زن مثل چای کیسه ای میماند. تا زمانی که او را در آب داغ نیندازی نمیتوانی بفهمی چقدر قوی است.
فلسفه هر کس از طریق کلمات به خوبی بیان نمیشود؛ بلکه از روی انتخاب هایی که هر کس میکند بیان میشود.
افکار بزرگ در مورد ایده ها صحبت میکنند. افکار متوسط در مورد حوادث صحبت میکنند. افکار کوچک در مورد مردم صحبت میکنند.
منبع نیکند
http://www.nikend.com/quote/author/eleanor-roosevelt